14.5 % - 14.5 % - 9.5 %.... biztos ismerős számok Neked is. Ekkora az áremelés a tarifacsomagok előfizetési díjain 2023 év elején. A Te tarifacsomag előfizetési díja is emelkedik? Ha igén nézzük mit tehetsz ebben az esetben, és mi a kötelezettséged.

Amennyiben Neked is megemelik az előfizetési díjat, akkor arról értesítést kell kapjál a mobil szerződésedben megjelölt határidőig. Általában 30 - 60, vagy 90 nap szokott szerepelni,  az tarifacsomag áremelés életbelépését megelőzően ennyivel szoktak a szolgáltatók értesíteni. Ezen idő alatt van lehetőséged átgondolni elfogadod e ezt az tarifacsomag emelést. 

Mit tehetsz akkor ha már túl sok lenne a mobilt tarifa csomagod díja az áremelést követően? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához meg kell vizsgálni a következőket: 

- Van e aktív hűségnyilatkozatod a mobil tarifacsomag előfizetési díjaira? - Tarifahűségnek nevezik ezt. 

- Vettél e esetleg készüléket a mobil tarifacsomag előfizetésedhez? - Készülék hűségnek nevezik ezt.

Itt több irányra ágazik a lehetőségeid tárháza. 

 1. Ha nincsen hűséged, akkor viszonylag egyszerű e helyzeted. Egyszerűen jelezned kell a szolgáltatónál, hogy nem fogadod el az emelést. TIPP : Ha jelzed, hogy számodra elfogadhatatlan az emelés és másik szolgáltatóhoz szeretnél átmenni, általában van lehetőséged egyedi elbírálás alapján kedvezményt kapj a mobilt tarifacsomagod előfizetési díjára. Ez nagyon szolgáltató / ügyintéző függő, de sokszor egy egyszerű "lehetne?" típusú kérdésre "Igen" válasz érkezett.  Meg kell kérdezni, hogy Te így ezzel a feltétellel szolgáltatót fogsz váltani, kivéve, ha valami olyan ajánlatot kapsz, ami megfelelő számodra. Sokszor van rá mód, és lehetőség, hogy egyedi díjszabást adjanak az egyéni előfizetőknek is. 

  Ha kérésed ellenére sem kapsz jobb tarifát, akkor a következőt javasoljuk. Keress egy olyan flottát, ahová be tudsz lépni. A flottákat / nagyobb kártyaszámmal rendelkező szervezeteket tapasztalatunk alapján nem szokták első körben érinteni ezen emelések. Nagyon fontos jól átgondolni, milyen flottát választasz. Ehhez segítségül olvasd el az erről szóló cikkünket: 

  https://mobiltarifacsomagok.hu/hasznos/hasznos-cikkek/flotta-vagy-nem-flotta


  Biztosítjuk a lehetőséget arra, hogy hozzánk csatlakozz. Mi mindig azt javasoljuk,  kalkulálj, és számolgass. Amennyiben publikus csomagban vagy tapasztalatunk szerint nagyon jó eséllyel igen sokat tudsz faragni a mobiltelefon számládból velünk.

  Ha kíváncsi vagy rá nálunk mennyit tudnál spórolni itt tudsz kalkulálni: 

  https://mobiltarifacsomagok.hu/1-kalkulator

 2. Amennyiben tarifa hűséggel rendelkezel akkor a szerződésed szükséges megnézni mi vonatkozik ebben a helyzetben Rád. Létezik olyan szerződés, amiben még az volt benne, hogy felmondható egy oldalú díjemelés esetén a megállapodás, de létezik olyan szerződés is, amiben az szerepel, hogy évente jogosult a szolgáltató az infláció mértékével emelni. Meg kell nézned. Utóbbi esetben sajnos nincs más választásod mint elfogadod az emelést. 

 3. Amennyiben Készülék hűséggel terhelt a számod sajnos nehéz helyzet. Meg kell várni, amíg lejár róla a hűségidő. Ezen idő alatt ugyanis ha felbontod a szerződést, akkor kötbérfizetési kötelezettséged keletkezik. Régebben megérte megvizsgálni mennyi lenne a készülék kötbér, mert egy olcsóbb mobil tarifacsomagra történő váltással lehet többet spóroltál, mint maga a kötbér. Azonban régen láttunk utoljára ilyet. Egy kérdést / próbát megér esetleg,  mennyi a kötbér a készülék miatt. Ha nem egetrengetően sok, akkor jöhet a kalkuláció.... tudsz e valahol annyit spórolni, ami miatt megéri a kötbért kifizetni. 

  Ehhez szintén a kalkulátorunkat tudjuk javasolni.  

  https://mobiltarifacsomagok.hu/1-kalkulator

 

Mit kapsz ha a mi flottánkat választod? 

-  Szakmai segítségnyújtás kérdéseidben: 13 éves múlttal rendelkező csapat áll mögötted. Szinte nincsen olyan kérdés, amiben ne lenne tapasztalatunk, így bizton állíthatjuk, hogy bármilyen problémád van tudunk rá jó megoldási lehetőséget javasolni. 

- Kedvező díjszabás : Amennyiben publikus tarifában vagy jelenleg látatlanban is azt mondjuk, hogy megéri a váltás. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy a mi tarifacsomagunkkal rengeteget tudsz majd spórolni

- Biztonság : Az előfizetés a Te neveden marad. Te fizeted a számlát, Te kötsz szerződést saját nevedben. Mi csak a kedvező díjcsomag használati lehetőségét biztosítjuk, az előfizetésed többi paramétere változatlan marad.  

Tovább a tarifákhoz

 

Bármi kérdésed merül fel a téma kapcsán, vagy egyedi az eseted, és bizonytalan vagy írj nekünk, és segítünk tapasztalatainkkal.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is.